In de afgelopen weken zijn de leerlingen van mavo 1 bezig geweest met het thema “vervolgde christenen”. In de aanloop naar de themadag  is er bij verschillende vakken aandacht besteed aan dit onderwerp.

Bij het vak bijvoorbeeld Aardrijkskunde is er gesproken over de landen (ligging, bevolking e.d.) waar christenvervolging plaatsvindt. Bij Godsdienst kwamen de verschillende wereldgodsdiensten aan de orde. In de eerste week van juni stonden ook de dagopeningen in het thema van christenvervolging. Op de dag zelf heeft een medewerking van de stichting ‘Hulp Vervolgde Christenen een voorlichting gegeven over het werk van deze stichting. Daarnaast gingen de leerlingen ook zelf aan de slag. De activiteiten bestonden o.a. uit het uitvoeren van opdrachten in een escaperoom, het bekijken van filmpjes over vervolgde christenen en hierover presenteren naar de rest van de groep en je d.m.v. een VR-bril begeven in een land waar christenvervolging plaats vindt. In de lessen Engels zijn er na deze dag nog bemoedigingskaarten geschreven, die op een later moment zullen worden uitgereikt.

Om de stichting financieel te ondersteunen, kregen alle leerlingen één of meerdere dozen met pepermunt mee om deze te verkopen. Een enkele leerling kwam zelfs na een uur al terug om meerdere dozen op te halen. Op 2 juli zal het bedrag worden overhandigd aan de stichting.

We hopen met deze actie uiteraard onze medebroeders en -zusters te kunnen ondersteunen, maar ook dat de leerlingen beseffen  wat een zegen het is om in vrijheid je geloof te mogen belijden. Doen we dit ook?

Deze bijdrage is van Rianne Blijleven, CSG Prins Maurits