Verschillen tussen leeftijd en taal verdwijnen eventjes als je samen leuke dingen doet. Dit is genieten!

Afgelopen september zijn we met een gemixte groep leerlingen vanuit CSG Prins Maurits afgereisd naar Roemenië. Het doel van de reis was, internationale ervaring opdoen voor zowel de VMBO als HAVO leerlingen. Daarnaast stonden dienstbaarheid en samenwerken centraal.

Dienstbaar zijn in de vorm van: handen uit de mouwen steken voor de medemens in Roemenië. Activiteiten die we op dit gebied hebben ondernomen, zijn het bezoeken van een verzorgingstehuis en sloopwerkzaamheden ten dienste van de lokale kerk. Daarnaast stond contact met de leerlingen in Sibiu op het programma: samen sporten, tijd doorbrengen, leren van elkaars cultuur.

Als groep hebben we in het verzorgingshuis activiteiten aangeboden zoals: rolstoelrijden buiten de poorten van het verzorgingshuis, spelletjes, schoonmaakactiviteiten. Een mooie ervaring om het verschil te zien binnen onze gemixte groep leerlingen. Onze praktisch ingestelde leerlingen uit het VMBO kwamen in het verzorgingstehuis helemaal uit de verf. Zij namen het voortouw en legden de havisten de praktische werkzaamheden uit. Daar tegenover namen de Havo leerlingen de VMBO-ers mee in de Engelse communicatie met de Roemeense leerlingen. Zo waren ze elkaar echt tot een hand en een voet.

 

 

Deze bijdrage is van Mariska Roos-Robijn, CSG Prins Maurits