Wij, een zestal leerlingen van Prins Maurits, zijn naar de Student Leadership Conference geweest. Deze conferentie was eigenlijk in Hongarije, maar wegens corona ging dit helaas niet door. Gelukkig konden wij samen met Het Calvijn College uit Goes verblijven in Ouwerkerk. We hebben daar heel fijn contact gehad met de leerlingen van het Calvijn College. De conferentie zelf was online. Lees alles over mijn ervaring!

Tijdens deze meetings ging het over leiderschap voor een community die je kan combineren met geloof, hoop en liefde. Tijdens de workshops ging het over onderwerpen zoals ‘Wat is je identiteit?’ ‘Sociale en emotionele intelligentie’ ‘Kwaliteiten van een goede leider’ en nog veel meer onderwerpen.
Het was erg mooi over geloof en leiderschap te spreken met jongeren uit heel Europa.

Na deze online meetings werd er gewerkt aan het school action plan. Hierbij hebben wij samen met leraren nagedacht over wat veranderd kan worden in school om jongeren meer te laten nadenken over geloof. Al met al waren het een paar hele mooie en indrukwekkende dagen. In deze dagen hebben wij meer geleerd over geloof, leiderschap en zeker ook dat het heel mooi en fijn is om open over geloof te praten met leeftijdsgenoten.

Deze bijdrage is geschreven door Anna van den Boogert, CSG Prins Maurits.