Docenten in het VO staan midden in onze cultuur, en toch zijn er weinig vormen van bezinning over diezelfde cultuur. Dagelijks wordt je geconfronteerd met uitingen van de popcultuur, in de media en in de klas. Maar waar overdenken we – anders dan in een kerk, Bijbelkring of al lezende – de vragen die de cultuur ons stelt? En geeft de huidige creatieve cultuur het christelijke onderwijs niet ook veel aangrijpingspunten voor het inhoudelijke gesprek?

Deze en nog veel meer zaken willen we verkennen door kennis te maken met een groep docenten CKV. Maar ook andere doelgroepen zijn welkom.
We willen niet alleen lezen en praten. We zoeken in deze wereld van kunst, cultuur en media naar vormen om onze bevindingen digitaal te delen en wellicht gemakkelijk te (her)gebruiken. De I&K website is een goede deelplek van online materiaal.

 

Als christelijk HBO willen we zulke producties graag ondersteunen en deze zoektocht faciliteren. Daarom zoeken wij, drie docenten van de CHE, naar vakgenoten CKV met interesse in een professionele leergemeenschap!

 

Nieuwsgierig? Lees er alles over en meld je aan! Of tip een collega!

 

Bekijk ook het interview met Wouter van Grootheest op onze site. Dan heeft u gelijk een goed beeld bij de initiatiefnemer achter deze PLG.