Boekenopdracht

Vrijdag 25 september werd op de jaarlijkse studiemiddag over jeugdliteratuur de website Boekenopdracht.nl gelanceerd. BoekENopdracht is een website van CVHO (de protestants-christelijke afdeling binnen de AOb) en Driestar educatief.

De site richt zich op leerlingen in het pro, het vmbo (leerjaar 1 t/m 4) en de onderbouw van havo/vwo. De site bevat boekbeschrijvingen die de leerlingen helpen om een boek te kiezen dat hen aanspreekt. Daarbij is leeftijd niet zozeer belangrijk, maar vooral het stimuleren van het leesplezier. Een gevarieerd aanbod – fictie en non-fictie, prentenboeken, strips en gedichtenbundels – moet daaraan bijdragen. Daarnaast zijn er verwerkingsopdrachten waarbij de nadruk niet op theorie ligt, maar vooral op reflectie, vorming en creativiteit.

Boekenopdracht zal de komende tijd worden uitgebreid met bijdragen van collega’s van participerende scholen. Voor meer informatie kun je het RD-artikel ‘Jeugdliteratuur bij uitstek geschikt voor vormend onderwijs’ lezen.

Wij hopen dat veel vo-scholen mee gaan doen. Via info@boekenopdracht.nl kunnen docenten een inlogcode aanvragen en hun vragen stellen aan de beheerder, Anne Marie Adriaanse-Teeuw. Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Janneke de Jong.