Het samenbrengen, bundelen en verspreiden van lesmateriaal in het christelijk voortgezet onderwijs

 

Lesideeën Nederlands

  Verdieping en inspiratie

  What if Learning

  Op de website What if learning vind je onder het kopje “English” voorbeelden van hoe je jouw vak kunt verbinden met een christelijke visie. Op deze Engelstalige site is het vak Engels de eigen taal en daarom zijn de ideeën bruikbaar voor het vak Nederlands.

  Chroom

  Op de website Chroom staan teksten van christelijke auteurs, blogs over religie in de literatuur en luisterfragmenten, bruikbaar in de les.

  Literatuur in zicht

  Op de website literatuur in zicht staat informatie over de methode literatuur voor het vak Nederlands. De methode is opgezet vanuit de reformatorische scholen samen met Driestar Educatief.

  Christelijk Literair Overleg

  Het Christelijk Literair Overleg (CLO) wil de christelijke literatuur in Nederland onder de aandacht brengen van lezers en een brug slaan tussen christelijke literaire én de algemene cultuur.

  Website van Tjerk de Reus

  Op de website van Tjerk de Reus  zijn veel recensies te vinden over literaire en theologische werken. Daarnaast ook interviews met schrijvers, essais en aandacht voor christelijke klassieken.

   

  Website van Joke Verweerd

  Joke Verweerd is een christelijke auteur die bereid is gastcolleges te geven op scholen waarin ze vertelt over de achtergronden van haar schrijverschap, haar drijfveren en werkwijze.

  Schrijvenderwijs

  De vereniging Schrijvenderwijs is een vereniging van christelijke auteurs. Op hun website publiceren zij tips voor het schrijven. Ook organiseren zij ontmoetingsdagen waar belangstellenden welkom zijn.

  Blog over boekbesprekingen vanuit een christelijke achtergrond
  Dit is de blog van Evelien de Nooijer, een lezer die vanuit een christelijke achtergrond boeken bespreekt.
  Boekbesprekingen Hans Werkman
  Op deze pagina vind je boekbesprekingen die Hans Werkman in de afgelopen jaren in het ND heeft gepubliceerd.

  Filmpjes

  Vonne van der Meer bespreekt haar boek Glosterhuis. Over de waarde van het leven.

  Gesprek over de diepere betekenis van de werken van Dostoievski.

  Joke Verweerd vertelt over haar boek Vogelvlucht.