Het samenbrengen, bundelen en verspreiden van lesmateriaal in het christelijk voortgezet onderwijs

Lesideeën Beeldende Vorming

  Verdieping en inspiratie

  What if Learning - art

  Op de website What if learning vind je onder het kopje “arts” voorbeelden van hoe je jouw vak kunt verbinden met een christelijke visie.

  Forum-C

  Het platform Kunst van Forum-C zet zich in voor bezinning vanuit christelijk perspectief op de betekenis van kunst en cultuur.

  Netwerk Christen Kunstenaars

  Het netwerk christen kunstenaars is verbonden met Forum-C. Kunstenaars presenteren zich en kunnen wellicht gevraagd worden voor een gastles op school.

  Website Marc Mulders

  Marc Mulders is een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. De laatste jaren legt hij zich steeds meer toe op het vervaardigen van glas-in-lood ramen. Hij geeft in een interview aan dat de Bijbelse openbaring een rol van betekenis speelt in zijn houding ten opzichte van kunst en maatschappij. Op zijn website vind je veel artikelen die volop stof bieden voor een gesprek over kunst en christen-zijn met de leerlingen.

  Wilma Veen

  Wilma Veen is kunstenaar, columniste, illustratrice en presentatrice. Haar passie is schilderen en vanuit het geloof als basis van haar bestaan wil zij anderen inspireren, vrolijk maken, hoop geven en troost bieden vanuit haar schilderijen.

  Filmpjes

  Wilma Vink laat zien hoe je zelf aan de slag kan met penseel om een bijbelomslag te maken.

   

  Enkele kunstwerken uit het Catharijneconvent worden toegelicht door Marc Mulders.

   

  Een toelichting op de Goudse glazen van de St Jan.